Projecten

Taxon Foundation zet zich in voor buurtprojecten waarbij met de beste biodiversiteitsexperts gewerkt wordt aan natuurbescherming en -educatie. Hier vind je een overzicht van onze projecten.

Expeditie Singelpark

2023

Een wetenschappelijk onderzoek met buurtbewoners en scholen naar de biodiversiteit van het Leidse Singelpark.

Een wetenschappelijk onderzoek met buurtbewoners en scholen naar de biodiversiteit van het Leidse Singelpark.

Zandweg Epse

2021

Onderzoek met buurtbewoners moet voorkomen dat een eeuwenoude zandweg in de Achterhoek wordt geasfalteerd en van straatverlichting voorzien.

De kevers van landgoed Lichtenbeek

2022

na 40 jaar

Omdat hij er hoopte de legendarische Duitse Doodgraver (Nicrophorus germanicus) te vinden, deed Menno Schilthuizen als scholier in 1982 een aaskeverstudie bij Oosterbeek.

Een bedreigde oude boomgaard in Schalkwijk

2021

Een oude perengaard in het hart van Schalkwijk zou ten prooi vallen aan nieuwbouw. Bezorgde dorpsbewoners schakelden Taxon Foundation in en gezamenlijk deden zij een bliksem-inventarisatie van de biodiversiteit.

De grottenfauna van Georgiƫ

2021

Samen met lokale grottenonderzoekers zet Taxon Foundation een expeditie op touw om de grottendieren te onderzoeken van de spectaculairste grotten van Georgiƫ.

Spoorweghaven Leiden

2020

Een bedreigde strook stadsgroen

Een braakliggende strook langs het spoor in het centrum van Leiden werd 30 jaar geleden omarmd door bewoners en veranderde langzaam in een stuk wilde stadsnatuur.