Publicaties & Rapporten

Bij de Taxon Foundation betrekken we onze deelnemers bij echte ontdekkingen. Publicaties horen daarbij. Hier zijn enkele van de publicaties die we schreven over onze vorige projecten:

Eindrapport soortenjaar Hees

2024

Een groep buurtbewoners van de wijk Hees in Nijmegen vormde de Natuurwaarnemersgroep Hees. Om de natuurwaarden van de wijk te beschermen startten ze een grootscheepse inventarisatie van de biodiversiteit. Het was een eer voor Taxon Foundation om met die gegevens dit eindrapport te mogen samenstellen.

Jaarverslag 2023

2024

Stichting Taxon Foundation is in 2020 opgericht als non-profit zusterorganisatie van Taxon Expeditions. Dit jaarverslag geeft een overzicht van wat de stichting het afgelopen jaar heeft ondernomen, de bijbehorende financiën en een vooruitzicht op 2024.

Tussenrapport Buurttuin Schalkwijk

2023

Enkele jaren geleden werden voormalige sportvelden in de Haarlemse wijk Schalkwijk omgetoverd in een ecologische buurttuin. Maar de dreiging blijft dat er ooit weer sportvoorzieningen op gebouwd worden. Taxon Foundation voert daarom met de tuinders een serie biodiversiteitsinventarisaties uit. Het eerste tussenrapport is hier te vinden.

Eindrapport Landje Eilandspolder

2022

Dit is het eindrapport van de inventarisatie in de Eilandspolder in augustus 2022.

Eindrapport Expeditie Achtertuin Geldermalsen

2022

Expeditie Achtertuin is een landelijk project om in één wijk of straat samen met bewoners de biodiversiteit van achtertuinen en balkons te inventariseren. Dit is het eindrapport van de expeditie in Geldermalsen in april 2022.

Eindrapport Expeditie Achtertuin Alkmaar

2022

Expeditie Achtertuin is een landelijk project om in één wijk of straat samen met bewoners de biodiversiteit van achtertuinen en balkons te inventariseren. Dit is het eindrapport van de expeditie in maart 2022 in Alkmaar.

Jaarverslag 2022

2023

Stichting Taxon Foundation is in 2020 opgericht als non-profit zusterorganisatie van Taxon Expeditions. Dit jaarverslag geeft een overzicht van wat de stichting het afgelopen jaar heeft ondernomen, de bijbehorende financiën en een vooruitzicht op 2023.

Jaarverslag 2021

2022

Stichting Taxon Foundation is in 2020 opgericht als non-profit zusterorganisatie van Taxon Expeditions. Dit jaarverslag geeft een overzicht van wat de stichting het afgelopen jaar heeft ondernomen, de bijbehorende financiën en een vooruitzicht op 2022.

Rapport Noorderheide

2022

In juni 2022 waren twaalf experts van Taxon Foundation en Taxon Expeditions een week te gast op Landgoed Noorderheide bij Vierhouten, ter gelegenheid van de door Menno Schilthuizen gewonnen Noorderheide-prijs. Tijdens deze retraite werden natuurlijk ook insecten verzameld. De vondsten zijn opgetekend in dit rapport.

Eindrapport Epse

2021

Ruim 360 bijzondere soorten insecten en andere ongewervelde diertjes werden gevonden langs de Oude Larenseweg in Epse dankzij een unieke samenwerking tussen buurtbewoners en wetenschappers. Met de nieuwe ontdekkingen hoopt de buurt een vuist te kunnen maken tegen een mogelijk besluit van de gemeente om de zandweg te verharden.